TMAVOMODRÝ FESTIVAL 2009

TMAVOMODRÝ FESTIVAL 2009

20. ročník mezinárodní přehlídky hudebních vystoupení zrakově postižených dětí a mládeže



Brněnské kulturní centrum zahájilo přípravy letošního jubilejního 20. ročníku Tmavomodrého festivalu.
14. – 17. května 2009

Festival letos začíná koncertem ve čtvrtek 14. května od 17.00 v Červeném kostele (kostel Církve českobratrské evangelické), kde budou účinkovat pěvecké sbory ze speciálních školských zařízení a předpokládáme, že se v rámci tohoto koncertu objeví i hosté.

Velká koncertní přehlídka bude již tradičně v pátek 15. května 2009 v odpoledních hodinách v Sále Břetislava Bakaly, (na přehlídce se zřejmě nebude opakovat vystoupení pěveckých sborů). Vystoupí jednotlivci, malá seskupení a školní pásma.

Páteční přehlídka i čtvrteční koncert jsou určeny široké veřejnosti, proto neváhejte a přijďte nás podpořit svojí účastí. Odměnou bude příjemný hudební zážitek
S ohledem na délku trvání koncertní přehlídky je vstup možný po celé odpoledne. Vstup je volný a vstupné dobrovolné.


Na sobotu je pro zúčastněné připravený malý výlet, který odpoledne zakončíme koncertem v latinskoamerickém rytmu se skupinou André Sáh & Sambaiando.
Koncert začne v Sálu B. Bakaly v 17.00 a na koncert tohoto skvělého brazilského muzikanta zveme i veřejnost.

Dvacet let trvání Tmavomodrého festivalu připomene také výstava fotografií a archivních materiálů, která bude přístupná po dobu konání festivalu.

Tradičně se připojí svými aktivitami brněnské Speciální školy pro zrakově postižené (školní koncert) a oddělení Dokumentace tyflopedických informací Technického muzea Brno otevře své expozice i s propojením na letošní muzejní noc.

V prostorách Staré radnice bude možno navštívit hmatovou výstavu replik historických reliéfů, připravenou Kulturní asociací Nová Akropolis.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Náš letní tábor 2023

KTN + České muzeum hudby Praha 4.11. 2022

Braillský klíč 2022